- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snij hier sterren uit.
- Leg de sterren op een met bakpapier bekleden bakplaat en smeer de sterren in met eigeel. Schuif de bladerdeegsterren in de oven zodra deze op temperatuur is en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Snij de ui en knoflook fijn, scheur de oesterzwammen met de lamellen mee.
- Verhit de olie en in de pan en fruit de ui voor ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook, tijm en oesterzwammen toe en bak mee. Blus af met de droge witte wijn en laat nog 3 minuten doorkoken.
- Zeef het geheel en vang het vocht op.
- Smelt de boter, voeg langzaam de bloem toe en blijf ondertussen rustig roeren met een garde.
- Voeg vervolgens het uitlekvocht toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen.
- Voeg dan een soeplepel paddenstoelenbouillon toe. Blijf rustig roeren en voeg bouillon toe zodra het vocht grotendeels is opgenomen. Ga hiermee door tot je een mooie stevige ragout hebt. Voeg dan het paddenstoelen toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer de fijngesneden peterselie door de ragout heen.
Kerststerren met paddenstoelenragout
Ingredienten
4 personen
45 minuten
Voor de sterren
- 8 vellen bladerdeeg
- 2 eigelen
Voor de ragout
- 400 gram oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Paar takjes verse tijm
- 75 ml droge witte wijn
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 200 ml paddenstoelenbouillon
- 20 gram peterselie
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Populaire recepten
OP ZOEK NAAR oesterzwammen?
Bekijk wat onze producten voor de recepten kunnen betekenen. Onze verse oesterzwammen maken elk gerecht smaakvol!
Producten
Wat eten we