Strozwamnof

Ingredienten

25 minuten 4 personen

  • 300 gr oesterzwammen
  • 200 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Paar druppeltjes worchestershire saus
  • Paar druppeltjes tabasco
  • Klein bekertje slagroom
  • Flinke scheut wodka (niet noodzakelijk, maar wel volgens traditioneel recept)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en paprika fijn en scheur de oesterzwammen in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en voeg de oesterzwammen toe, bak deze ongeveer 5-10 minuten goudbruin.
  3. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog even goed door.
  4. Voeg dan de wodka toe en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
  5. Doe daarna de tomatenpuree, tomatenblokjes, het paddenstoelen bouillonblokje erbij en roer goed door.
  6. Voeg alle kruiden naar smaak toe.
  7. Doe de deksel op de pan zodat het vocht vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen op een laag vuurtje.
  8. Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.

Serveertip: Deze Strozwamnoff kan je een dag van tevoren voorbereiden, dan smaakt het nog beter. Een portie invriezen kan ook. Lekker met gekookte rijst of frietjes erbij.

Populaire recepten

OP ZOEK NAAR oesterzwammen?

Bekijk wat onze producten voor de recepten kunnen betekenen. Onze verse oesterzwammen maken elk gerecht smaakvol!

Producten