Tjap Tjoy oesterzwam

Ingredienten

25 minuten 4 personen

  • 100 gr oesterzwam
  • 50 gr shiitake
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr peultjes
  • 125 gr taugé
  • 100 gr wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 el ketjap
  • 3 el oestersaus
  • 150 ml water
  • 2 tl maïzena
  • 1 bouillonblokje

Bereidingswijze

  1.  Maak de peultjes indien nodig schoon. 
  2.  Snijd de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met de olie. 
  3.  Snijd de wortel en paprika in dunne reepjes en bak mee in de pan. 
  4.  Snijd de paddenstoelen in reepjes en voeg ook toe aan de pan samen met de peultjes.
  5.  Bak de groenten 5 minuutjes.
  1.  Voeg de ketjap en oestersaus toe en roer erdoor.
  2. Verpulver het bouillonblokje en strooi over de groenten en roer erdoor.
  3.  Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg bij de groenten en laat deze saus iets indikken.
  4. Voeg vlak voor het serveren de taugé toe en roer nog kort één keer door.

 Tip: garneer met cashewnoten of geroosterde sesamzaadjes.

Populaire recepten

OP ZOEK NAAR oesterzwammen?

Bekijk wat onze producten voor de recepten kunnen betekenen. Onze verse oesterzwammen maken elk gerecht smaakvol!

Producten