Over ons

Welkom bij Oesterzwamkwekerij van Lieshout! Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van oesterzwammen, een gezonde en smaakvolle paddenstoel die rijk is aan voedingsstoffen.

Over ons

OESTERZWAMMENKWEKERIJ

De oesterzwamkwekerij van Lieshout is een familiebedrijf dat zich sinds 2013 specialiseert in het kweken van oesterzwammen op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Onze kwekerij bevindt zich in het prachtige landschap van Noord-Brabant, waar we profiteren van de ideale groeiomstandigheden voor oesterzwammen

Wij produceren verse oesterzwammen van hoge kwaliteit die worden verkocht aan restaurants en groothandels in de omgeving. Ons kweeksysteem is uniek, waarmee we een constante en hoge productie garanderen. Onze kwekerij heeft een grote focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waar we streven naar een minimalisatie.

Teeltproces
Kom meer te weten

De geschiedenis

Oesterzwamkwekerij van Lieshout is een familiebedrijf met een rijke historie als boerenbedrijf die teruggaat naar 1937. De vader van Mariëlle nam in 1975 het bedrijf over van zijn moeder, die toen kippen en varkens hield. De varkens werden in 1981 verruild voor champignons, en later de kippen voor oesterzwammen. Sinds 2015 specialiseren wij ons in het kweken van oesterzwammen op een duurzame en milieuvriendelijke manier.

De kwekerij bevindt zich in het Land van de Peel. Een prachtig landschap gelegen in Noord-Brabant. Daar profiteren wij van de ideale groeiomstandigheden voor oesterzwammen.

Wij produceren verse oesterzwammen van hoge kwaliteit die worden verkocht aan restaurants en groothandels in en rond het Land van de Peel. Daarnaast gaat het grootste deel van onze productie richting de groothandel en de supermarkten. Ons kweeksysteem is zo ingericht dat wij een constante en stabiele productie kunnen garanderen. Onze kwekerij heeft een grote focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit komt o.a. tot uiting door de onafhankelijk certificeringen die wij de afgelopen jaren hebben verkregen.

Teeltproces
Maak kennis met

Mariëlle van Lieshout

Mariëlle is opgegroeid op de kwekerij en hielp al op jonge leeftijd met het plukken van de paddenstoelen. Sinds 2003 is ze er fulltime werkzaam en in 2019 heeft ze het bedrijf volledig overgenomen van haar ouders. Naast de operationele verantwoordelijkheid van de kwekerij heeft Mariëlle een passie voor het verduurzamen van de kweek en het initiëren van innovatieve projecten. Zo is zij initiatiefnemer van de Doubleganger en medebedenker van de MobiChamp oogstwijzer. Daarnaast zit Mariëlle in diverse besturen. Zoals dat van de oesterzwammen vereniging en ZLTO de Peel. Samen met een klein team van enthousiaste medewerkers, kweken zij jaarrond de beste kwaliteit oesterzwammen.

Maak kennis met

Agnieszka

Sinds 2008 betrokken bij het bedrijf. De belangrijkste taak is het oogsten van de paddenstoelen. Het vraagt een mix van aandacht, concentratie en snelheid van werken.

Maak kennis met

Malgorzata

Sinds 2008 betrokken bij het bedrijf. De belangrijkste taak is het oogsten van de paddenstoelen. Het vraagt een mix van aandacht, concentratie en snelheid van werken.