Zwam worstenbroodje

Een smakelijk succes uit Deurne

Het winnende worstenbroodje van de toekomst

Het Zwam worstenbroodje, gecreëerd door vier bedrijven uit de gemeente Deurne, heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing van het ‘worstenbroodje van de toekomst’ in Breda. Wat maakt dit product zo bijzonder? Het worstenbroodje bestaat voor 50% uit oesterzwammen, waarmee wordt ingespeeld op de trend van minder vleesconsumptie. Het deeg voor het broodje is gemaakt van volkorenmeel met zonnebloempitten en tarwevezels. Hierdoor ontstaat een nieuw worstenbroodje met minder koolhydraten, calorieën, vet en zout in vergelijking met de traditionele variant.

Een co-productie van Deurnese bedrijven

Mariëlle van Lieshout, eigenaresse van de oesterzwammenkwekerij in Liessel, levert de oesterzwammen voor het worstenbroodje. Ze is verheugd over de prijs en benadrukt: “Uiteindelijk bepaalt het publiek wat het lekkerste worstenbroodje is.” Dit worstenbroodje is een co-productie van verschillende bedrijven uit Deurne. Het varkensvlees komt van Kuijpers Farmers in Walsberg, de worst wordt gemaakt door het Streeckhuys en bakkerij Vedder zorgt voor het worstenbroodje zelf. Daarnaast bevat het worstenbroodje een eitje van Van der Vrande uit Milheeze.

Van Lieshout heeft eerder al samengewerkt met het Streeckhuys, waar ze hamburgers produceerden die bestaan uit de helft rundvlees en de helft oesterzwam.

De publieksbeoordeling en de toekomst

Hoe werd het Zwam worstenbroodje beoordeeld door het publiek? “Bij binnenkomst kregen bezoekers van de wedstrijd een knikker. Ze mochten van alle vijf finalisten een stukje proeven. Bij het lekkerste broodje lieten ze hun knikker achter. Wij hadden de meeste knikkers, en we hadden geen fans bij ons”, aldus Van Lieshout.

Hoewel het vijfkoppige jurypanel koos voor het Woshibroodje van de Bredase onderneemster Suzanne van der Poll, dat bestaat uit biologisch kippendijengehakt en fijngesneden groente, is Van Lieshout blij dat het publiek voor hun worstenbroodje heeft gekozen. Het Zwam worstenbroodje is verkrijgbaar in de elf filialen van Vedder en in de twee winkels van het Streeckhuys. Daarnaast worden er tijdens de kerstkoopzondag mini-varianten van het broodje uitgedeeld aan het winkelend publiek als afsluiting van het thema-jaar ‘Deurne viert eten’. Van Lieshout hoopt dat ook de horeca het worstenbroodje zal omarmen.

RECENTE BERICHTEN

Oesterzwammen-van-lieshout-blog-post-afbeelding

Oesterzwammen uit het land van de peel!

Duik met ons mee in een boeiende reis door het betoverende "Land van de Peel". In ons nieuwste artikel verkennen we de wonderlijke wereld van oesterzwammen die gedijen in dit unieke natuurgebied.

oesterzwammen-rekandel-blog-post

De Rekandel, een Frikandel maar dan van oesterzwamsteeltjes uit de Peel.

Op zoek naar een smaakvolle en duurzame verrassing voor je smaakpapillen?

Ontdek een onbekend product

Als derde generatie boerin is Mariëlle van Lieshout een expert op het gebied van paddenstoelen. Ze heeft zelfs haar eigen "zwamburger" en "zwamworstenbroodje" ontwikkeld