Hartige taart met oesterzwammen

Ingredienten

2 personen Tijd: 45 min.

  • 1 grote ui
  • 200 gr oesterzwammen
  • 1 pakje hartige taartdeeg (of maak zelf)
  • 100 gr ricotta
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Nootmuskaat
  • Tijm
  • 1 eigeel
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en bak deze in wat olie voor ongeveer 5 minuten. Scheur ondertussen de oesterzwammen, voeg peper en zout toe en bak nog 10 minuten mee en zet opzij.
  3. Rol het hartige taartdeeg uit op een bakplaat en vouw de zijkanten naar binnen toe.
  4. Beleg de taart met een dun laagje ricotta en bedek dit met wat parmezaanse kaas. Voeg zout, peper en een vleugje nootmuskaat toe.
  5. Verdeel nu het oesterzwammen mengsel over de taart en besprenkel met wat tijm.
  6. Smeer de randen van de taart in met wat eigeel, gebruik hiervoor een kwastje.
  7. Bak de hartige taart af in de oven voor zo’n 30 minuten.

Populaire recepten

OP ZOEK NAAR oesterzwammen?

Bekijk wat onze producten voor de recepten kunnen betekenen. Onze verse oesterzwammen maken elk gerecht smaakvol!

Producten