Hoysin oesterzwammen in bao buns

Ingredienten

2 personen Tijd: 45 min.

Voor de hoysin oesterzwammen

  • 250 gr oesterzwammen
  • 4 el hoisin saus
  • 2 el mirin (of azijn)
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el geraspte gember
  • Citroensap

Verder

  • 1 wortel
  • Klein bakje baby spinazie
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • 6 bao buns (Aziatische supermarkt in vriesvak)
  • Bosje koriander
  • Handje vol geroosterde pinda’s
  • 1 limoen
  • + een stoommandje

Bereidingswijze

  1. Scheur de oesterzwammen met de vezels mee en maak de marinade. Meng het geheel goed door elkaar en laat minimaal een uur in de ijskast staan.
  2. Snijd ondertussen de wortel in julienne. Was de spinazie. Zet beide apart.
  3. Maak de salsa. Snij de mango in kleine blokjes, halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd in fijne halve ringen. Voeg dit samen.
  4. Bak ondertussen de gemarineerde oesterzwammen in een pan met olie tot ze beginnen te kleuren.
  5. Stoom de bao buns zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Snijd de koriander fijn en crush de geroosterde pinda’s.
  7. Vouw de gestoomde bao buns open en beleg ze met de hoysin oesterzwammen, wortel, spinazie, mangosalsa en garneer met koriander en geroosterde pinda’s. Maak het geheel af met het sap van de limoen.

Populaire recepten

OP ZOEK NAAR oesterzwammen?

Bekijk wat onze producten voor de recepten kunnen betekenen. Onze verse oesterzwammen maken elk gerecht smaakvol!

Producten