Oesterzwam BBQ spiesjes

Ingredienten

20 min + 1 uur marineren 4 personen

Voor de oesterzwammen:

  • 500 gr oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 2 geperste knoflooktenen
  • 1 cm geraspte gember
  • 2 tl harissa kruiden
  • 1 tl komijnpoeder
  • Chilivlokken (naar smaak)
  • Sap van een limoen
  • Sateprikkers

Voor de salade:

  • ¼ Rode kool
  • 1 Wortel
  • 3 el Azijn
  • 1 tl Suiker

Bereidingswijze

  1. Week de satéstokjes in lauwwarm water in bijvoorbeeld een ovenschaal. Dit voorkomt straks dat de stokjes verbranden op de BBQ.  
  2. Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Scheur de oesterzwammen en voeg de marinade toe. Zet dit afgedekt in de ijskast voor minimaal een uur.
  3. Maak in de tussentijd de salade door de rode kool in dunne reepjes te snijden en de wortel in julienne. Maak een mengsel van de azijn en de suiker en voeg dit toe aan de salade. Roer dit goed door en zet ook dit weg in de ijskast. 
  4. Rijg de oesterzwammen op de sateprikker en gril deze vervolgens op de BBQ.
  5. Serveer de gegrilde oesterzwammen met wat frisse salade.

Populaire recepten

OP ZOEK NAAR oesterzwammen?

Bekijk wat onze producten voor de recepten kunnen betekenen. Onze verse oesterzwammen maken elk gerecht smaakvol!

Producten